Na, csak sikerült. Nehéz volt, de összehoztam. Íme, az első poszt hosszú ideje, ami nem az iPhone 5-ről szól.

Köszönöm, köszönöm.

Megjelent ugyanis OS X alá a Mac Game Store nevű natív app, amivel - a nevéből adódóan - játékokat vásárolhatunk a platformra. Maga az online shop nem új, de az alkalmazás igen. Ezt próbálgattam most ki.

Screen Shot 2012-09-28 at 1.11.24 PM.png

Az alapkoncepció tehát az, mint a Mac App Store és a Steam esetében is. Amiben ez az app különbözik, az a számítógép-konfigurációnk vizsgálata. Egy-egy játéknál azonnal kiírja, hogy a hardverünk alkalmas-e a futtatására, mivel van gond.

Star Wars Empire at War:

Star WarsEmpire at War.png

Black Ops:

Black Ops.png

Hiába no, a MacBook Air nem egy játékkonzol.

De figyelmeztet arra is, ha minden stimmel, de mondjuk a merevlemezünkön nincs elég hely:

Screen Shot 2012-09-28 at 12.37.38 PM.png

Ez nagyon kellene az összes hasonló üzletbe, pontosan ez az a bánásmód, amiért a Mac-tulajok Macet vesznek.

A letöltések egy klikkre jönnek, bizonyos programoknál demót is letölthetünk. A letöltési sorból dupla klikkel indul is a játék, nem kell keresgélni az Applicationsben. Ugyaninnen lehet törölni is az appokat, de amit egyszer már megvettünk, akármikor újra leránthatjuk.

Ha nem vagyunk elégedettek, 7 napig kérhetjük a kifizetett összeget jóváírásra. Kivéve EA-játékok, ezek esetében nincs ilyesmi.

A játékok jellemzően olcsóbbak, mint a Mac App Store-ban. A Steamen például 20 euró, az Apple üzletében 15.99 euró a Duke Nukem Forever, itt viszont csak 9.95 dollár (7,75 euró). Szóval érdemes körülnézni.