Az A6-osról folyamatosan érkeznek az infók. Eredetileg annyit lehetett tudni róla, hogy a kétmagos csip 1,02 gigahertzen fut, aztán kiderült az is, hogy ez az első, teljesen saját tervezésű Apple-processzor, amit egyébként a Samsung gyárt, és amiben három grafikus egység található.

Most viszont az új Geekbench verzióval újabb titokra derült fény: az A6-os nem 1,02 gigahertzen, hanem 1,3 gigahertzen fut, ami megmagyarázza, hogy miként képes tartani a tempót a magas órajelű, négymagos mobilprocesszorokkal is.

iphone5-geekbench-12ghz.jpg

Érdekes, hogy többféle magyarázat is van a változó órajelekre: vannak, akik szerint az 1,02-es értéket a Geekbench korábbi kiadása, vagy az iPhone 5 valamelyik tesztverziója produkálta, erre utal, hogy a tesztszoftvert fejlesztő Primate Labs egyik szakembere szerint az A6-os most már konstans 1,3GHz-t produkál.

Ennek viszont némiképp ellentmond, hogy még most is mérnek 1,1, sőt, 0,55GHz-s értékeket is, szóval simán elképzelhető, hogy az A6-os képes dinamikusan változtatni az órajelét attól függően, hogy épp mekkora terhelésnek van kitéve.