A T-Mobile-nál mindenképp lesz, ezt a hivatalos kommunikáció is megerősíti:

Screen Shot 2012-09-14 at 3.37.52 PM.png

Mivel a szolgáltató az 1800 Mhz-es frekvenciát használja, elvi akadálya nincs annak, hogy hasíthasson a 4G a magyar iPhone-on is. Gyakorlati viszont akad: a jelenlegi ikon díjcsomaggal nem használható az LTE1800, vagyis új szerződési feltételeket kell szabniuk, kifejezetten az iPhone 5 miatt, új csomagra lesz szükség.

A Vodafone-tól nincs hivatalos álláspont, de úgy tudjuk, náluk is forgalmazzák majd az új készüléket.

A Telenor eddig ugye nem forgalmazta az iPhone-t, és a weboldalukon nincs jel arra, hogy ez a helyzet megváltozna. Mindenesetre megerősítettek minket abban, hogy a hálózatukat használó rengeteg iPhone-osról nem feledkeznek meg, így szinte biztosra vehető, hogy ők is készülnek majd nano SIM-mel, hogy válthassanak a saját ügyfeleik is szolgáltatófüggetlen készülékre.

Ugyanakkor náluk csak mobil stick-kel adják a Hipernet 84-et, vagyis itt is új, telefonokra szabott tarifacsomagra van szükség, hogy működjön a gyorsabb hálózaton az iPhone 5.

Az árakról egyelőre nem tudunk semmit, csak a szolgáltatófüggetlenül vásárolható készülékre tehetünk egy megközelítőleg pontos becslés. Ez alapján 210 ezer lesz a legkisebb modell, 250 ezer a 32 gigás és 280 ezer forint körül alakul a 64 gigás iPhone ára.

Ennyit tudunk egyelőre.