Remélem mindenki várja a ma este hétkor kezdődő közvetítést az Appleblogon, most nem megyek végig azon, mit is várunk. Ami a legfontosabb, az iPhone 5-öst ma láthatjuk először, és várhatóan 21-én megkezdik a forgalmazását is a fontosabb országokban.

A szokásos szivárogtatási rend szerint az esemény előtt kikerült néhány információ a 9to5Macen, ezek az utolsó pillanatban elkapott részletek pedig a legritkább esetben bizonyulnak hamisnak. Sokat nem árulnak el velük, leginkább márkanevekről van szó, mégis érdekesek lehetnek.

Az első félhivatalos pletyka, hogy a 9 pines, új dokkolót Lightningnak hívják majd. A Macen tehát Thunderbolt, itt meg Lightning, mindkét elnevezés a villámra, a gyorsaságra utal, és egy újabb kapocs a különféle Apple-eszközök között. Kíváncsi vagyok, hány százalékkal lesz gyorsabb a szinkronizálás/másolás ezzel a kábellel a gépre, leginkább persze az USB3-as portokon keresztül.

Az Apple természetesen Lightning port - Dock Connector átalakítókat is bemutat majd, ráadásul kétfélét. Az egyik a készülék aljára erősíthető átalakító, a másik kábeles hosszabbítással is rendelkezik.

dscf8459.jpg

Lesznek új fülhallgatók is, ezeknek a neve is kiderült: Earpods. Az Earpodok ugyanannyiba kerülnek majd, mint a mostani fülesek.

Az új shuffle marad 2 gigabájtos, de 8 új színt találtak ki mellé. Az iPod touch mellé is jön egy Loop elnevezésű kiegészítő, öt színben. Hát ennyit arról, miért olyan színes az esemény molinója.