Tegnap a Facebook frissítette iOS appját, aminek enyhén szólva is ideje volt. Az új alkalmazás az 5.0-ás sorszámot kapta, és a készítők ezt komolyan is gondolták: alapvetően gondolták újra azt, hogyan kell hasítania egy ilyen kaliberű cég mobilverziójának.

Az ígéretek:

- a News Feedben gyorsabb scrollozni
- banner jelzi, ha frissítés érkezett a feedbe
- a fotók gyorsan megnyílnak, és lefelé húzással lehet bezárni őket
- instant hozzáférés az értesítésekhez

Az app pedig tényleg sokkal-sokkal gyorsabb. Beletekerhetünk bátran a News Feedbe, minden egyes státusz update kerete már ekkor látszik, és ha valahol megállunk, azonnal betölti mellé a tartalmat is. Nagyon Apple-like megoldás, így kell ezt. A banner pedig tényleg hasznos lehet annak, aki sokat lóg a Facebookon, és naponta pár százszor frissít.

IMG_5932.PNG

A fotók teljes képernyős megjelenítése igen elegáns, bár sajnos alapból kétoldalt kilógnak a keretből, ami még mindig esetlenül néz ki. De megnyitáskor szépen átúsznak teljes képernyős nézetbe, és ezt azonnal, gondolkozási idő nélkül. A betöltés után a kép alját elsötétítik, itt megjelenik a kommentelési, lájkolási lehetőség.

IMG_5934.PNG

Ezek pedig nem a múlt századi átfordulós effekttel másznak elő. Elegáns, nincs jobb szavam rá, valahogy ezt a dizájnt kellett volna ráhúzni az egész appra, akkor lett volna az igazi. Ráadásul eddig úgy tűnik, a megfelelő képhez végre a hozzá tartozó kommenteket tölti be. Halleluja.

Ja, és lehet más képein a kommenteket egyesével lájkolni.

Annyi még, hogy az értesítések még mindig sokat hibáznak, olvasott leveleket újra olvasatlannak jelöl meg ilyenek, úgy látszik ehhez a részéhez nem nyúltak a programnak.

Összességében: nagyon kellett ez az update, hiánypótló. De még várjuk a folytatást.