A Mountain Lion belső szervei közt kutatva, a Boot Camp kódjában elmélyülve érdekes felfedezést tettek az AppleInsider újságírói. Van itt egy hely, ahol listázva van az összes támogatott hardver, és ezek közt van két tétel, ami hivatalosan nem is létezik: az iMac 13-as és a Mac Pro 6-os modell.

NewiMac.MacPro.080912.jpg

A jelenleg kapható generációk ennél hátrébb tartanak a besorolásban: bár a Mac Pro a közelmúltban frissült, annyira jelentéktelen volt a fejlesztés, hogy azt az Apple sem verte nagy dobra, sőt, még a gép 2010. augusztusában bevezetett sorozatszámát sem változtatta meg 5.1-esről. A premier után aztán Tim Cook írt egy levelet a felhasználóknak, amiben jelezte, hogy nem felejtették el a Pro-termékeket és jön még tényleg új gép is az idén. Amire most már bizonyíték is van.

A jelenleg a 12. generációsnál tartó iMacre is ráfér az update, ezt ugyanis utoljára tavaly májusban, több mint 450 napja frissítették, és már bőven piacon vannak azok a hardverek, amiket bele kellene rakni a gépbe. Talán valamiféle retina-felbontású panelekre várunk ebben a szegmensben, bár 21, meg 24 col mellett nehéz elképzelni olyan grafikus gyorsítót, ami retinában lenne képes meghajtani a panelt.

A két hardverről egyébként később kiderült, hogy már 2011. novembere óta megtalálható a Boot Camp különböző verzióiban, szóval az Apple régóta kísérletezik velük, amire egyebek közt az a júniusi Geekbench-teszteredmény is a bizonyíték, amit valaki, feltehetően egy Apple-nél dolgozó mérnök tölthetett fel véletlenül a netre.

geekbench_imac132.jpg