Nagyon fontos levelezés került elő, ami egyben meg is ágyazhat a kisebb tablet eljövetelének. Sokan ugyanis azért utasítanak el egy ilyen terméket, mert Steve Jobs annak idején kijelentette, hogy hét collal nem lehet együtt élni, az maga a pokol.

Márpedig sok vásárló szerint Jobs-szal szembemenni majdnem akkora szentségtörés lenne, mintha a buddhisták Sziddhártha herceg tanításával ellentétes állításokat fogalmaznának meg. Például, hogy a megvilágosodás mellett Tibet-részvények vásárlásával is el lehet érni a nirvánát.

Csakhogy Jobs nem Sziddhártha, ezt bizonyítja, hogy meglehetősen gyakran változtatta a véleményét. Akár 24 órán belül is. És az alábbi levelezés is erre bizonyíték: Jobs, aki néhány éve még azt bizonygatta, hogy 10 col a megfelelő tabletméret, tavaly januárban már egyáltalán nem volt olyan elzárkózó a hét colos átmérővel kapcsolatban.

Íme Eddy Cue levele a többieknek:

EddyCue.jpg

"Azt hiszem, komoly piacuk lesz a 7 colos tableteknek, és nekünk is gyártanunk kéne egyet. Többször kifejtettem ezt Steve-nek is hálaadás óta, és legutóbb egész fogékonynak tűnt az ötletre. Arra jutottam, hogy a levelezés, a könyvolvasás, a facebookozás és a videózás nagyon meggyőző 7 colon. A böngészés a leggyengébb pont, de még az is élvezhető."

Szeptember 12!