A cég életében mért legsikeresebb operációsrendszer-frissítését hajtotta végre az Apple, ami számokban 3 millió letöltést jelent 96 óra alatt. 8 letöltést másodpercenként.

Ezzel már a Windows 7 egyik csúcsát is elérte az OS X 10.8, a legjobban fogyó operációs rendszernek kikiáltott Microsoft OS-ből ugyanis 7 darab fogyott másodpercenként 2009 okóbere és 2010 júniusa között. Csakhogy - és itt vegyünk elő egy ultraaktuális olimpiai példát - attól, hogy 100 méteren Usain Bolt lenyomja a maratoncsúcsot tartó Patrick Makaut, azért érzi, hogy az idő nem neki kedvez.

Egyébként a szakértők attól is el voltak ájulva, hogy a Mountain Lion két nap alatt rámászott a Macek 3,2 százalékára. Én egyébként sokkal jobb értékeket tapasztaltam, és nem csak az Appleblogon, ahol ez természetes lenne. Két nap után - mint itt írtam -, az Appleblogon az összes maces látogató 43 százaléka használt 10.8-at, mára ez az arány feljavult 51 százalékra. De az Egy nap a városban blogon is sokkal jobb a helyzet, mint amit a fenti piackutatási értékek mutatnak, a Macek 24 százaléka, az összes látogató 3 százaléka használ ML-t.

Jegyezzük meg, a Lion sem teljesített sokkal rosszabbul, ott 24 óra alatt fogyott egymillió példány, és  három hónap kellett a Macek 14 százalékához.

Az elfogadással már sokkal rosszabbul áll az új operációs rendszer, a tavaly ilyenkor látott értékekhez képest feltűnően sok az egy csillag. Mountain Lion, éppen most (egyesült államokbeli üzlet):

Screen Shot 2012-07-30 at 5.07.01 PM.png

A Lion elfogadása tavaly, a start után egy nappal:

Screen shot 2011-07-21 at 7_38_17 AM.png

Leginkább kompatibilitási, lassulási és akku élettartam csökkenési problémára panaszkodnak a magyar Mac App Store-ban.