Az Appleinsider szerint több kereskedőnél is hiánycikk lett az iMac. Csökkenő, vagy teljesen kiürülő készletről számolt be a Best Buy, a J&R, az Amazon és a MacMall. A Best Buy-nál például nemcsak egyszerűen megnőtt a szállítási idő, hanem szüneteltetik is az árusítás. "Not available", ennyi szerepel a termék neve mellett.

Márpedig a készletek apadása általában a legbiztosabb jele szokott lenni annak, hogy új gép van a láthatáron. Ennek egyébként két szempontból is ideje lenne: egyrészt utoljára tavaly májusban, tehát 14 hónapja frissült a típus, másrészt meg itt az új Intel Ivy Bridge technológia, amit lassan bele kéne már belepakolni az all in one gépekbe.

imac120401.png

A nagy kérdés persze az, hogy lesz-e nagyfelbontású panel, bár erre a retinás MacBook Pro alapján nem mernék nagy összegben fogadni: a grafikus gyorsítók sokszor még a 2880x1800-as panellel sem bírnák az iramot, ha a képpontsűrűséget tartani szeretnék, brutális felbontást kéne belepakolni a 27-es iMacbe. Márpedig ezt egyetlen hardver sem bírná. Ha viszont az iMac pixelszáma ugyanúgy 2880x1800 lenne, mint az új MacBook Próban, akkor meg aligha lehetne retinának nevezni a kijelzőt.