Áprilisban már lényegében minden megírtunk róla, de most, hogy a Plastik is izgalmasnak találta a sztorit (kacsintósszmájli), újra felvesszük a fonalat.

Vegyük át röviden, hogy miről írtunk három hónapja: arról, hogy hét colos iPaddel kísérletezget az Apple, hogy ennek ugyanúgy 1024x768 pixeles kijelzője lenne, mint a tablet első két generációjának, bár a kisebb méret miatt nagyobb lenne a pixelsűrűség. Megírtuk azt is, hogy Steve Jobs annak idején használhatatlannak nevezte a méretet, ez azonban nem zárja ki, hogy Cupertinóban Jony Ive már reszelgeti egy ideje a kisebb iPadet.

ipad.jpg

Ehhez képest sok újdonságról nyár közepén sem lehet beszámolni, bár az mindenképp súlyt ad a sztorinak, hogy most már a Bloomberg és a Wall Street Journal is ír róla. Azért vannak persze ellentmondások is.

7-inch-ipad-mini.png

Vegyük például a méretet: attól függően, hogy melyik forrást olvassuk, szó van 7 colról, de 7,85 colról is. A premier dátuma a legtöbb forrás szerint őszre tehető, könnyen lehet, hogy az új iPhone-nal együtt mutatják be a kütyüt, a technológia viszont kérdéses. Akad, aki szerint ugyanolyan kijelzőt kap majd a mini iPad, mint az iPhone 3GS, mások szerint meg azt a Sharp IGZO paneljét építik majd bele, amit az új, Retina iPadbe is sokan vártak.

ipad-mini.jpg

A kisebbik iPad méretét egyébként úgy tudják tesztelni az iPad-tulajdonosok, hogy álló helyzetben készítenek egy screenshotot a tabletjükkel, majd betöltik ezt a képet és elforgatják fekvőbe a tabletet. A kijelző közepén megjelenő képméretre lehet számítani az iPad mininél, ami egyébként arányaiban valahogy így néz ki:

fotó.jpg

Az árat meg valahová 200 és 250 dollár közé teszik a szakértők.