A Facebook iOS-app röviden és tömören egy kalap szar. Legtöbbször önmagával sem kompatibilis, következetlen, instabil, ráadásul annyira lassú, hogy arra külön szót kéne kitalálni. Ez az egyetlen alkalmazásom, ami iPhone-on, de még a Retina iPaden is elviselhetetlenül szaggat, elég csak megnézni, mit művel ez a szörny, amikor megpróbálom végiglapozni az Appleblog facebookos oldalát:

Ennek megfelelően az alkalmazás legújabb verziójának amerikai oldalán a 38 ezer értékelésből 21 ezer az egycsillagos.

Jó hír, hogy ennek állítólag rövidesen vége. A New York Times szerint ugyanis a fejlesztők egy új alkalmazáson dolgoznak, amit az alapoktól írnak újra. A mostani program ugyanis főleg HTML5-kódokból áll, valójában egyfajta webböngészőt kapunk egy pofás burokban. Ez az oka a gyászos teljesítménynek (alkalmazásfejlesztők erősítsék meg, vagy cáfolják a külföldi értesüléseket).

Az új appot ezzel szemben Objective-C-ben fejlesztik, ami a legjobb, ha az ember az App Store-ba akar programot készíteni. Igazság szerint az a csoda, hogy a Facebook egyáltalán elő mert állni a most használt szörnnyel.

Jó hír, hogy az új program ugyan gyorsabb lesz, mint a mostani, de ugyanúgy fog kinézni: ha van szerethető az appban, az a felépítése, kialakítása, jó, hogy ezen nem változtatnak.

Megjelenés állítólag hamarosan.