A Samsung egy Easy Phone Sync nevű appot készített, ami az iOS-ről Androidra váltóknak könnyíti meg az életét. Segítségével a zárt iOS-rendszerből nagyon könnyen lehet adatokat átrántani a Samsung Galaxy készülékekre. Gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy az alkalmazás képes szinkronizálni az androidos készülékeket is iTunes-szal.

easyphone-120622.jpg

Emlékezhetünk, néhány éve a Palm is bepróbálkozott azzal, hogy a Pre telefonokat alkalmassá tette iTunes-szinkronizálásra: elhitették az asztali Apple-szoftverrel, hogy a Palm telefon valójában egy iPod. Az Apple ezt nem nézte jó szemmel, és egy ideig ment a harc, meg a szoftver folyamatos elállítása.

A Samsung más utat választott, de ugyanezzel a céllal. Az Easy Phone Sync program két komponensből áll, az egyiket a Samsung készülékre, a másikat az asztali gépre (Windows vagy OS X) kell feltenni. Utóbbi folyamatosan szinkronizál minden adatot az iTunes-szal (a megvásárolt és ott tárolt zenéket, a kontaktokat, üzeneteket, fotókat és videókat), míg előbbi felpakolja ezeket a Samsung készülékeire. Mivel az asztali program folyamatosan naprakész marad az iTunes-tartalmakat illetően, továbbra is lehet használni az Apple médiaközpontját, miközben az abban tárolt tartalmak jelennek meg a Galaxy készülékeken.

Várjuk az Apple válaszát.