Horror ára van az új Apple-gépnek, felér egy tömeggyilkossággal, ennyiért senkinek sem fog kelleni, aztán mégis csak négy hetes várakozás után lehet megvásárolni a MacBook Pro Retina Display-t.

Úgy látszik, mégis siker lesz ez a gané.

Pedig tényleg sokba kerül, a 2200-2800 dolláros ár még Amerikában is több egy-két hónapnyi spórolásnál, ekkora kiadást simán meggondolnak a népek, de ha munkaeszközként tekintünk a MacBookra, tény, hogy viszonylag gyorsan visszahozhatja az árát. Ráadásul a grafikusok, videósok az átlagos fizetésnél többet visznek haza, és mivel ők a célközönség, egy nap alatt eljutottunk odáig, hogy hiánycikk lett a forradalmi gépből.

Először 1-2 hétre emelték a várakozási időt az Apple online boltjában, aztán jött a 2-3, majd tovább romlott a helyzet, így most már 3-4 hétig kell tűkön ülnie annak, aki Retina Prót akar.

A zavarba ejtően unalmas update-eken átesett 13-as és 15-ös MacBook Pro bezzeg azonnal vihető.

Hogy a hiány milyen hatással lesz a hazai premierre, egyelőre még kérdés, bár meglepne, ha Magyarországon komoly sorok alakulnának ki a 730-930 ezer forintos gépekre várva, egy-két példány meg biztos átcsordogál hozzánk is. Mondom én, brutálisan magas a hazai ár, még ha értem is az árképzést, meg azt, hogy a 9 éve vásárolt első pc-m, ami a maga korában sem volt brutálisan erős, inflációval felszorozva pont ennyibe került.

Mindenesetre az Apple 19-re lapot húz, és elkezdte reklámozni az új gépet, mintha nem lenne már így is épp elég bajunk (könyörgöm, nézés előtt váltsatok át legalább 720p-re, mert alapból nagyon bénán tolja a Youtube):