A két cég közötti kapcsolat egyre komplikáltabb lesz. Egyrészt ugye óriási vetélytársak, az Apple folyamatosan támadja a dél-koreaiak termékeit, miszerint azok az iPhone dizájnját lopják. Tegnap elhangzott az Apple egyik ügyvédjétől: esélyes, hogy Galaxy S III ellen is benyújtanak egy keresetet, és kérik, hogy függesszék fel a készülék forgalmazását.

Másrészt a Samsung egy másik részlegénél az Apple a legfontosabb ügyfél, amivel fontos a jó kapcsolat ápolása. A Samsung szállítja az ARM-alapú processzorokat az iPhone és az iPad készülékekbe, és az iPad Retina Display-einek zömét is ők készítik.

Ez az ellentét pedig tegnap kifejezetten skizofrén szintre emelkedett, amikor kinevezték Kwon Oh-hyunt a Samsung vezérigazgatójának. Ő volt ugyanis korábban a chip és kijelző üzletágért felelős vezető, így nyilvánvaló, hogy ha valaki jóban volt a cupertinóiakkal Dél-Koreában, akkor az ő.

A Samsung pedig a jövőben nemcsak megtartani akarja az Apple-t, mint az egyik legfontosabb megrendelőjét, de bővíteni is akarja az együttműködést, miközben a cégek között a legdurvább jogi csatározás folyik. Tim Cook nemrég kezdeményezett egy békítő tárgyalást, amiben megegyeztek volna peren kívül, de az előző igazgatóval nem sikerült megállapodni. Lehetséges, hogy Kwon Oh-hyuntól pont azt várják, hogy legyen jó politikus, és tömködje meg újra a békepipát.