Nem viccelek. Egy rendőrségi jelentés szerint az Upper Allen-i általános iskolában egy 11 éves fiú az iskolai géppark részét képező MacBookokra ürítette vizeletét, amivel tönkretette a laptopokat. A rendőrség szerint a fiú 36 ezer dolláros kárt okozott, és előállították őt vandalizmusért. Ahogy a Macenstein megírta, a húgyhólyag most a Cumberland megyei fiatalkorúakkal foglalkozó intézetnél pattog.

Nem teljesen világos, hogy milyen indíttatásból vizelte le a fiú a gépeket. Talán lelkes Windows/Linux/Android-hívő. Vagy egyszerűen csak berúgott. Nem is ez a lényeg.

A tiszteletreméltó ebben a történetben inkább az a pisimennyiség, amivel képes volt a srác 36 laptopot megsemmisíteni. A saját gépemet elnézve legalább egy deci vízre van szükség ahhoz, hogy a lecsukott házba valahol beszivárogjon a víz, szóval ha a fiú mind a 36 laptopot hazavágta, 3,6 liternél kevesebbet nem pisilhetett.

Ezek ám a csodálatos vesék!

A másik lehetőség, hogy az amerikai diákok annyira finnyásak, hogy már hozzá sem nyúlnak egy húgyszagú MacBookhoz, ezért azonnal totálkárosnak minősítették őket. A megsemmisítés előtt érdemes lenne rákérdezniük, hogy nem tart-e igényt rájuk akármelyik hazai általános iskola.