A LEAP elnevezésű projekt érdekes kis cuccot rejt magában, egy kártyapakli méretű dobozt, ami leköveti a kezünk és az ujjaink mozgását, hogy a levegőből irányítsuk a Macet.

A technológia a Kinecthez hasonló, és mint a videón látható, érzékeny apróbb mozgásokra is, azt viszont nem tudni, a fenti pontossághoz mennyit kell gyakorolni a használatát.

A LEAP készítői úgy hirdetik magukat, mint az egér és a billentyűzet abszolút megsemmisítőit, de én ezt egyáltalán nem érzem reálisnak. A kinectes játékok esetében is azt tapasztalhatjuk, hogy a menü irányítása nehézkes, sokkal kevésbé intuitív. És az egy két-három választást magában foglaló menü. Képzeljük el, hogy egy operációs rendszerben hogyan mozgunk megfogható, stabil felület nélkül.

Szóval szerintem meghatározott feladatokra jó megoldás lehet, kiegészítőként, de ez így önmagában még nem csinál forradalmat. A korábbi pletykák szerint az Apple is ilyenen dolgozik, de náluk itt következne az ötletelés: hogyan tudják ezt megfelelően használni a felhasználók? A LEAP ezt a kérdést rábízza a fejlesztőkre: a cucc mellé adott SDK-val várják a szuper ötleteket.

A termék ára viszont vonzóan alacsony, 69,99 dollárért lehet előrendelni, az első szállítmányt a télre ígérik szállítani.