Egyre több jel utal arra, hogy a következő generációváltásnál növekedni fog a készülék kijelzője. A Wall Street Journal megbízható forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy öt generáció óta változatlan 3,5 colos panel 4 colosra hízik. Az első hírek még legalább négy colról szóltak, aztán kiderült, hogy egészen pontosan 4 colról van szó. Az iPhone tehát nem próbál a használhatatlanul nagy, 4,5-4,8 colos mobilokkal versenyezni, de a még elfogadható méretből megpróbálja kihozni a maximumot.

Amúgy vicces látni, hogy az iPhone, ami a debütáláskor a 3,5 colos kijelzőjével még sokak szerint elviselhetetlenül nagy volt, hogyan lett relatíve kicsi, kecses mobil a folyton változó mezőnyben.

A panelek gyártását az LG, a Sharp és a Japan Display állítólag már el is kezdte tesztelni, így az új iPhone tömeggyártása augusztusban megindulhat, nincs tehát akadálya az októberi startnak.

Sok részlet egyébként még nem ismert a készülékkel kapcsolatban. Az iMore és az iLounge szerkesztői szerint valamivel kisebb lesz a dokkolókábel feje (szuper, lehet kidobni a régieket), a pletykákkal ellentétben megmarad a Home-gomb és nem lesz fém a hátlap, ráadásul LTE-kompatibilis lesz a mobil. Remélhetőleg nem úgy, mint az iPad, amit Európa legtöbb országában például nem is lehet 4G-s hálózaton használni.

Shawn Wu elemző meg tudni véli, hogy az Apple már meg is kezdte az átállást az új készülékre: állítólag 20-25 százalékkal csökkentették az iPhone 4S gyártási kapacitását, hogy a gyártósorok fokozatosan át tudjanak állni a hatodik generációs iPhone-ra.