Mostanában minden a MacBook Prókról szól, ami érthető: ebben a termékkategóriában tud a legnagyobbat durrantani az Apple, az új, alacsony fogyasztású, négymagos Intel Ivy Bridge processzoroknak, a Retina kijelzőknek, az állítólag frissülő, vékonyabb dizájnnak, és az optikai meghajtó helyére kerülő ssd-nek valamint akkumulátornak köszönhetően. Sőt, állítólag még USB 3-as is lesz.

Minden lesz.

A legújabb hírek szerint azonban a forradalom a többi típust is eléri az Ivy Bridge processzorokkal. Ezekben a csipekben olyan grafikus gyorsító van, ami alacsony fogyasztás mellett is képes a 4K-s, szóval elképesztően részletgazdag megjelenítésre. Éppen ezért a szakértők azzal számolnak, hogy a Pro mellett frissül az Air is: kevésbé lesz forradalmi a változás, nem alakul át a design, nem módosítanak a felépítésen, de Ivy Bridge processzor kerül a vékony laptopokba is, így ebben a méretosztályban is megérkeznek a Retina Display-kijelzők.

Az elemzők ugyanakkor felhívják a figyelmet arra, hogy a több pixel szükségszerűen nagyobb fogyasztást jelent, és az Airnél kevesebb játékterük van a mérnököknek, mint a Prónál, ahol az optikai meghajtó helyére részben nagyobb akkumulátor kerülhet. Az Airben már nincs szabad hely, szóval nagy feladat, szép feladat a retinásítás.

Ennél kisebb kihívást jelent, de sokaknak legalább ekkora örömöt okoz, hogy állítólag az iMac is nagyfelbontású kijelzőt kap. Itt legalább nem lesznek akkumulátorproblémák.

Lényeg, hogy a különböző források abban egyetértenek, hogy az új gépek a nyári WWDC-n mutatkoznak be, kevesebb mint egy hónap múlva.