Az Indafotó egyik remek szolgáltatása a szezonális háttérkép: kiválogatják a legjobb feltöltött fotókat és ezekből rendszeresen kiadnak egy válogatást. Annyira rendszeresen, hogy havonta.

A szezonalitás és a minőség miatt adná magát, hogy ezekekből válogassunk háttérképet az iPadre, eddig azonban az alacsonyabb felbontás miatt hülyén néztek ki a fotók az új RetinaDisplay-en. Ennek azonban most vége: reszeltek egy kicsit a rendszeren, így már 4:3-as képarányban, 2048x1536 pixeles felbontásban is letölthetők a fotók.
Van hivatalos közlemény is:

“Kihasználjuk a táblagép hatalmas felbontását és az indafotósoknak örömmel adunk lehetőséget arra, hogy képeiket a ma elérhető legszebb minőségben mutassa a Retina kijelző. A havonta megújuló háttérképek a hozzánk beküldött fényképekből kerülnek ki. Júniusra már most feltölthetők a hónap hangulatát tükröző képek, akár naptárral vagy névnaptárral kiegészítve! A fotók mind 4:3-as, mind 16:9-es méretben letölthetőek, a felbontásuk pedig a legnagyobb kijelzőkre van optimalizálva” - mondta el Hargita Nándor, az Indafotótól, aki hozzátette, hogy a fotósok minden hónap 20-ig küldhetik be a következő hónapra szánt képeiket az Indafotó háttérképes gyűjteményébe.

És van egy képregény is arról, hogyan kell berakni háttérképnek a fotót (képre kattintva előjön nagyban is):

Hajrá!