Az Apple bejelentette, hogy június 11-15-ig tart a fejlesztői konferenciája, a WWDC, amit szokás szerint a San Franciscó-i Moscone Center kongresszusi központban tartanak meg.

Két órával később már nem volt egyetlen szabad jegy sem, pedig 1600 dollárba kerül a belépő, ami még a legjobb arab pénzváltókkal együttműködve is 350 ezer forintot jelent.

Tavaly egyébként még fél napig, két éve egy hétig is kitartottak a készletek.

Mivel kívülállóként mi jellemzően csak a nyitóbeszédről hallunk, és sokaknak fogalmuk sincs arról, hogy mi történik a WWDC-n amúgy, bekopizom a hivatalos közleményt, amiből kiderül, hogy miért olyan kelendők ezek az 1600 dolláros jegyek.

Az ötnapos konferencia az iOS és az OS X rendszerektől szól majd, emellett több mint száz technikai előadásra várják az érdeklődőket az Apple mérnökei, és sor kerül az Apple Design Awards díjkiosztóra is, amit a legmenőbb 2011-es program készítője kap meg.

„Az idei évre nagyszerű konferenciát terveztünk, és alig várjuk, hogy beavathassuk a fejlesztőket az iOS és az OS X Mountain Lion rendszer legfrissebb újdonságaiba” – mondta Philip Schiller, az Apple nemzetközi marketingért felelős alelnöke a bejelentés kapcsán. „Az iOS platform teljesen új iparágat teremtett, ami országszerte, illetve az egész világon is fantasztikus lehetőségeket kínál a fejlesztők számára.”

A fejlesztők az öt napban megismerhetik az iOS és az OS X Mountain Lion legfrissebb újításait, és azt is megtudhatják, hogy miként turbózhatják fel programjaikat, hiszen az Apple mérnökeinek a segítségével a legújabb fejlesztési technikákat megismerve tökéletesíthetik alkalmazásaikat.

Az Apple WWDC 2012 programja többek között az alábbiakat kínálja:

  • Több mint száz, fejlesztésekkel, telepítésekkel és a legújabb iOS- és OS X-technológiákkal kapcsolatos speciális foglalkozás az Apple mérnökeinek vezetésével

  • Több mint ezer Apple-mérnök nyújt bepillantást a fejlesztési technikába száz kísérleti laborfoglalkozás keretében. Segítik a fejlesztőket a programozási feladatok megoldásában, és útmutatást nyújtanak, hogy a legtöbbet hozhassák ki az iOS és az OS X rendszer technológiáiból saját alkalmazásaikban

  • Az iOS- és OS X-fejlesztők kollégák ezreivel találkozhatnak szerte a világból – a tavalyi konferencián több mint 60 ország képviseltette magát

  • Ebédidőben a résztvevők érdekfeszítő előadásokon találkozhatnak a tudomány, a technológia és a szórakoztatóipar jeles gondolkodóival és befolyásos személyiségeivel