Sokak szerint a húsvéti hagyományok elavultak. Én még jó 15 éve vidáman locsoltam, de ma már alig valaki indul neki egy büdös kölnivel a családi körnek. Ráadásul az egész biznisz elanyagiasodott: én tojásért szívtam végig a rokonoknál és barátoknál a napot, ma már százasokért, kétszázasokért megy a büdösítés.

Szóval egyrészt elmúltak már azok az idők, másrészt, és ez a jó hír, annak is van esélye, aki csak most akar rácsatlakozni a kihalófélben lévő húsvéti hagyományokra, de nincs már élő ember a környezetében, aki elmagyarázná neki, hogy is mentek annak idején a dolog.

Van ugyanis egy rakás alkalmazás az App Store-ban, ami az ünnepi hangulatra épít.

Ott van például az Easter Egg Matchy Matchy, ami egy nem túl bonyolult memóriajáték. Az összetartozó tojásokat kell megtalálnunk fondorlatos módon:

IMG_0640.jpg

Hasonló megközelítést alkalmaz az Easter-Spot the Difference is, amiben meg a húsvéti állatok közti különbséget kell megtalálnunk. Remek szórakozás kisebb gyerekeknek, akik most hallanak először az ünnepekről.

IMG_0644.jpg

Aztán van persze egy rakás tojásfestős alkalmazás, például az Easter Egg Coloring Book, vagy a Beautiful Easter Eggs Free. Lehet válogatni:

IMG_0642.jpgIMG_0643.jpg

Egyértelműen saját kategóriát kell megszavazni az Easter Bunny Egg Hunt 3D-nek, amiben egy nem normális pszichedelikus nyulat irányítva kell begyűjtenünk a tojásokat, mielőtt azok felrobbannak, vagy valami más szörnyűség történik velük. Az irányítás rettenetes, másodpercek alatt hányingert kapsz tőle, ráadásul folyamatosan idegesítő hirdetések villognak a képernyőn, de hát ez az ára az alkohol nélküli szédülésnek húsvétkor.

IMG_0641.jpg

Aztán ott vannak az üdvözlőlapos alkalmazások, az Easter Cards vagy a Kívánsággyár Húsvét:

IMG_0639.jpgIMG_0647.jpg

Illetve két fizetős hazai alkalmazás, az egyik a netről is leszedhető locsolkodós versek csodálatos gyűjteménye:

IMG_0645.jpg

Míg a másik ugyanez, csak van benne egy digitális kölni is, aminek a legnagyobb előnye, hogy nem marad utána semmilyen szag:

IMG_0646.jpg

Ezek után ahogy a művelt nigériai mondja: boldog nyuszit!

update: részesedést fogunk kérni a két fizetős magyar alkalmazás készítőjétől!!!