Az nyilván nem hír, hogy rövidesen beesik az asztali gép új verziója, sőt, néhányan Hackintoshok segítségével már arra keresik a választ, hogy mennyivel lesz gyorsabb az új iMac a rövidesen érkező Intel Ivy Bridge processzorokkal, mint a most használt Sandy Bridge-ekkel (sokkal).

Egy átlagos Apple-felhasználót viszont végtelenül tudnak untatni az órajelekkel és Hyper-threadingekkel kapcsolatos részletek, így a többség inkább a dizájnt érintő hírektől jön majd izgalomba. Merthogy jól értesült tajvani források szerint az is változni fog.

Egyrészt megjelenik opcióként a tükröződésmentes kijelző, ami eddig csak a MacBook Prók mellé volt rendelhető. Másrészt a gép állítólag rengeteget fog majd vékonyodni a generációváltással, hogy jobban emlékeztessen majd a lcd-tévékre, meg a hasonló kijelzőkre. Ez egyébként egybevág az Apple általános vékonyodási stratégiájával, aminek része, hogy állítólag rövidesen a MacBook Prók is elkezdenek airesedni, nem része viszont, hogy az új iPad meg valamivel kövérebb lett elődjénél (Jobs forog a sírjában).

A most használt dizájn egyébként már igencsak öregecske, 2009 2007-ben mutatkozott be az alumíniumház, ami meg nagyban emlékeztetett a 2004-es G5-ös iMacre, csak a kijelző lett nagyobb az évek alatt, és lecserélték a fehér műanyag burkolatot is.

Persze nagy játéktér itt már nincs, addig faragják a gépet, amíg már csak egy kijelző lesz az egész, aztán jöhet az LCD forradalmasítása ívekkel, extrém formákkal, ha még tovább akarnak lépni a dizájnban.