Az Apple gyakran gondol egyet, és olyan változtatást hajt végre a kütyüjein, amire senki sem gondolt, aminek a hatása viszont óriási. Most például kiderült, olyan mágnest épített az új iPadbe, amitől az nem fogadja el a korábbi Smart Coverek és egyéb mágneses tokok egy részét.

A dolog megoldására a Mark's Hangout bloggere jött rá, aki észrevette, hogy míg az új iPad az egyik korábbi tok lecsukása után elalszik, a másik után nem hajlandó, ébren virít a fedél alatt. Ugyanaz az iPad, mégis teljesen eltérően reagált egyik és a másik tokra. Ha azonban fordítva tesszük rá a láthatóan rossz fedelet, minden úgy működik, mint kellene, alszk az iPad, mint a bunda. Egy videón be is mutatja a trükköt Mark.

A titok a tokokban lévő mágnesben van, amikor ezek lecsukás után a helyükre pattannak, alvó módba kapcsolják az iPadet. Viszont míg az iPad 2-ben tök mindegy volt, milyen a polaritása ezeknek a mágneseknek, az új iPadbe új szenzort építettek be. Ez csak az egyik polaritást fogadja el, ha a másikat nyomják oda, semmit nem csinál.

A csere oka: bizonyos esetekben a hátoldalra csapott mágneses fedél ugyanúgy alvó módba kapcsolta az iPadet, mintha felülről csuktuk volna le. A polaritás figyelésével az Apple megoldotta, hogy ilyen ne fordulhasson elő. Viszont úgy tűnik, elfelejtette a bal kéz, mit csinált a jobb.

Mivel eddig mindegy volt, a gyártók - beleértve az Apple-t is - nem válogatta meg a mágnespolaritás szerint a tokokat. Most viszont hirtelen nem mindegy, és nagy lett a fejetlenség. Az Apple visszahívta a Smart Covereket, és így tettek a külső gyártók is. Az Appleblogshopba érkező szállítmány is erősen megcsappant, a gyártól már eleve ki sem küldik a tokokat, amíg meg nem oldják a problémát.

Szóval aki mágneses iPad-tokot tervezett ma venni az új iPadjéhez, ne tegye. Vagy próbálja ki előtte, és csak akkor vásárolja meg, ha működik. A többiek várjanak, míg megérkezik a javított szállítmány, vagy gondolkozzanak nemmágneses megoldásban.