Amikor bemutatták az unibody-gépeket, az ígérték, hogy az új, robusztus akkumulátorokat nem akarunk cserélgetni. Senki sem sajnálja majd, hogy nem lehet kiszedni az elemeket, olyan strapabírók lesznek. Egészen pontosan ez volt az ígéret:

"The built-in battery in the new 13-, 15-, and 17-inch MacBook Pro is designed to retain up to 80% of its original capacity at up to 1000 full charge and discharge cycles."

Hát most kiderült, hogy mi a helyzet. Koncz Dávid barátom ugyanis épp tegnap lépte át az ezer töltési ciklusos álomhatárt 31 hónapos gépével, és ennek örömére a coconutBattery-vel megnézte, hol tart az akkumulátora. Úgy tűnik, nem hazudott az Apple, ugyanis az elemek 82 százalékon állnak:

A kiváló eredményhez persze tudni kell használni a laptopot. A sok töltési ciklus azt jelenti, hogy Dávid rendszeresen használja akkumulátorról a gépet és hagyja azt teljesen lemerülni. Én például kevésbé vagyok alapos, kevesebb teljes merítést-feltöltést csináltam végig, ami meg is látszik az eredményeimen: lényegében ugyanolyan idős a gépünk, nálam azonban csak 334 teljes töltési ciklus futott le, így az akkumulátorom is ramatyabb állapotban van:

Tíz százalékot buktam Dávidhoz képest.

A tanulságok tehát: tényleg nagyon jó, tartós darab a MacBookok akkumulátora, viszont oda kell figyelni arra, hogyan használjuk őket.

Nálatok mi a helyzet?