Az ArsTechnica figyelt fel rá, hogy az iTunes 1080p-s videói feltűnően kis méretűek. Noha a pixelszám a full HD esetében 2,25-szeres a 720p-s verzióhoz képest, a fájlokon ez elsőre nem látszik: átlagosan másfélszer nagyobb egy 1080p-ben tömörített mozi.

Ez természetesen azt jelenti, hogy a tömörítésen kellett állítani - a megoldás a H.264 High profile kódolás. A dekódolásra az új Apple TV bőven alkalmas az egymagos A5 procival.

A teszt azonban kitér arra is, hogy a minőség változó. Az egyik sorozatnál alig lehetett különbséget látni az 1080p-s és a 720p-s lejátszás között, igaz itt a fájlméret is árulkodott: 743 megabájt volt a kisebb, 856 megabájt a több mint kétszer annyi pixelt tartalmazó verzió (balra a 720p-s).

Egy másik esetben viszont egyértelmű volt a különbség, pedig a méret itt sem mutatott nagy különbségeket: 1,75 giga az 1,45-tel szemben.

Az új kódolással az Apple a letöltendő adatmennyiséggel szemben inkább a processzor teljesítményére terhelt, ami jó választásnak tűnik, de sajnos a végeredmény változó.