A tévés iparágból érkező hírek szerint az Apple nagy erőkkel nyomul a tévécsatornáknál, hogy streamelhesse az adásokat az eszközein. Annak ellenére nagyon lelkes, hogy állítólag a legnagyobb médiacégek egyáltalán nem azok, nem fogadják el az ajánlatukat.

Az ajánlat pedig olyan, amit az Apple-nél már megszokhattunk: mindent irányítani akarnak, az árat, a tartalmat. "Mindent akarnak, a semmiért cserébe" - írta le a helyzetet egy vezető beosztású pacsirta.

A csatornák teljes streamelése nem új gondolat, az Apple állítólag 2009-ben már próbálkozott azzal, hogy a tévéadásokat appokként jelenítsék meg a készülékei, amit megnyitva nézhetnénk az aktuális műsort. De akkor is visszapattant, vagyis nem Jobs valóságtorzító mezője hiányzik a mostani próbálkozás mögül.

A pletykák szerint az Apple ezt a szolgáltatását még az iTV előtt be akarja vezetni. És mivel állítólag idén karácsony előttre ütemezték be a streamelési lehetőséget, ezek alapján 2012 év vége az első lehetséges időpont a tévé bemutatására.

Amiről egyébként örökoptimista (és milyen igaza van) Gene Munster elemző azt állította, az okostelefon óta a legnagyobb durranás lesz a piacon. Még a külsejére vonatkozóan is tett egy megjegyzést: "Képzelj el egy üveglapot".

Megvan.