Biztosan nem mondanék Tim Cooknak újat azzal, ha az új termékek fejlesztésének fontosságára hívnám fel a figyelmét. Az Apple az utóbbi öt évben remek időzítéssel jelentette be a ráncfelvarrásokat és az igazán meglepő, új termékeit. Pont amikor már megszoktuk volna a termékeket, jött az iPhone, az Air, az iPad, és nagyot szólt az új Apple TV is. Steve Jobs után Tim Cookra vár a vállalat kormányzása mellett, hogy ezt a ritmust tartsa, és hogy embereivel innovatív termékeket találjanak ki. A látnokuk nélkül nyilván nehezebb, de én bízom bennük.

Az Apple tévéje ilyen lehet - bár Jobs még életében rengeteget foglalkozhatott a projekttel. Egyelőre azt sem tudtuk pontosan, idén vagy jövőre jelenik meg egy ilyen készülék, és hogy egyáltalán, a szokásos iPhone- és iPad-frissítés mellett mit várhatunk 2012-től.

Tim Cook azonban a héten összehívta a részvényeseket, és mint ilyenkor szokásos, csepegtetett nekik információkat. Ezáltal nekünk is.

A legfontosabb, hogy bejelentette: olyan termékeket terveznek piacra dobni idén, amitől elszáll az agyunk. Ráncfelvarrások, 20 százalékkal gyorsabb processzorok esetében nem szokás ilyet mondani, így azt sejthetjük, új termék van születőben. Akár egy tévé. Persze rá is kérdeztek, mire Cook nevetett, és azt mondta, mindenki fontolja meg, hogy inkább vesz egyelőre egy Apple set-top-boxot 99 dollárért. Senki sem a maga ellensége.

Cook elmondta, hogy az Apple-nek majdnem 100 milliárd dollárja van készpénzben, és hogy nagyon gondolkoznak azon, mit tegyenek ezzel a pénzzel. Sokat fektettek be a beszállítói láncba, az Apple Store-okba, felvásárlásokba. "De még mindig rengeteg pénzünk van. Őszintén szólva ez több, mint amire szükségünk van, hogy működtessük a céget" - mondta. A részvényfelosztás lehetőségét elvetette.

A Facebookot a barátjuknak nevezte, és reményei szerint a jövőben jobban használják majd a lehetőségeit. Hát ilyenekről volt szó, idén sem fogunk tehát unatkozni.