Két érdekes hír is felbukkant a tablettel kapcsolatban. Az egyik, hogy most már a Wall Street Journal is megerősítette az LTE-szabvány (4G) támogatását. Az új iPad állítólag kompatibilis lesz a legújabb mobilhálózattal, ami jóval nagyobb sávszélességet tesz elérhetővé, mint az általánosan elterjedt 3G.

És ez tényleg nem vicc: a hazai tapasztalatokat egy remek cikkbe összeszedve arra jutott a HWSW, hogy a T-Mobile hálózatában akár az 50 megabites sávszélesség sem elképzelhetetlen, de az átlagos letöltési sebesség is elérte a 35 megabitet. Ez jóval nagyobb, mint a 3G-vel elérhető átlagos sávszélesség, ami jó, ha 8-10 megabit.

Az új iPad tehát akár ötször nagyobb mobilsebességre lesz képes, mint az iPad 2, persze ahol van lefedettség. Az LTE Magyarországon egyelőre csak a T-Mobile hálózatában érhető el, ott is főleg csak a fővárosban (ott a júzerek 40 százaléka él LTE-kompatibilis cellában), bár a cég állítása szerint az év végére teljes Budapestet lefedik.

Ha igazak a pletykák, akkor tehát nemcsak nagyfelbontású kijelzőt, négymagos, A6-os processzort, nagyobb akkumulátort és jobb kamerát, de nagyobb sávszélességet is kapunk.

Méghozzá nem is olyan sokára: várhatóan március hetedikén jelentik be az új tabletet, szóval holnaphoz három hét és megnézhetjük, mit tud az iPad 3.

Valamivel talán kisebb jelentőségű, de nektek fontos hír lehet, hogy meg nem erősített források szerint azon a héten az Appleblog is valami komolyra készül.