Várhatóan egy hónapon belül megismerhetjük az új iPadet, a szokásos menetrend szerint legalábbis valamikor márciusban kéne leleplezni a tabletet. Ezek alapján a gyártás már könnyen lehet, hogy elindult, és a kínai üzemek ezerszámra ontják minden nap az iPad 3-at, de legalábbis a tesztgyártást elkezdődött már. Szóval egyáltalán nem lehetetlen, hogy a képen, ami számos külföldi blogon felbukkant, tényleg az új iPad burkolata látható.

Lássuk csak, mit lehet kiolvasni a balra található iPad 3-ház és a jobbra lévő iPad 2 burkolat közti különbségekből a Repair Labs, a MacRumors és a 9to5Mac szerint:

A: az alaplap kapcsolódási pontja megváltozott, szóval átalakítják a nyomtatott áramkör formáját azért hogy…

b: elférjen a nagyobb akkumulátor. A szakértők szerint a szélesebb alaplap alatt várhatóan szélesebb akkumulátor lesz majd, ami vagy az üzemidő növekedése miatt fontos, vagy azért, hogy az ne csökkenjen a pletykák szerint négymagos új processzor miatt

c: a kamera is megváltozott, amiről persze nehéz bármi pontosat mondani a ház alapján, de nagyobb felbontásra lehet számítani

d: a kijelző is megváltozik, mert átalakították a kapcsolódási pontot. Ebből persze még nem következik, hogy az iPhone-éhoz hasonló szuperfelbontással érkezik az iPad, de valamit vacakoltak a fiúk, az biztos.

További fontos információ, hogy akik már kézbe fogták a házat azt állítják, az nem vékonyabb érezhetően, mint az iPad 2-é, persze a piac nem is sokallja a jelenlegi 8,8 millimétert.