Na ez most keményre sikerült: az Apple frissítette a tavaly kiadott Final Cut Pro X-et, és majdnem mindent belerakott az update-be, amit annak idején hiányoltunk a program első verziójából.

A frissítés nálam 1,47 gigabájtos, és a következő jóságok kerültek bele:

Multicam editing: na ennek a hiányától tépték leginkább a hajukat a vágók. A program mostantól képes összehangolni a több kamerával felvett képeket például a hanghullámokat elemezve, eddig csak sokkal nehézkesebben és manuálisan működött ez a funkció. Mostantól viszont megőrülsz, akár 64 különböző kamera képével képes dolgozni a program úgy is, hogy mindegyik más formátumot és képkockaszámot használ.

Advanced Chrome Keying: eddig is tök jól működött a mindenféle kék, meg zöld hátteres varázslás a programban, most viszont továbbfejlesztették ezt a funkciót, mehet a nagyfilmes varázslás a laptopon.

Media relink: számos oka lehet annak, hogy szétesik egy project és egy Event, mostantól ezt manuálisan javíthatjuk.

Photoshop: importálhatjuk és szerkeszthetjük a többrétegű grafikákat

XML 1.1: javuló kompatibilitás a kiegészítő szoftverekkel

Beta broadcast monitoring: javult a külső PCIe és Thunderbolt I/O-eszközök támogatása, pontosabban létrejött, amennyiben már külső monitorra is ki lehet pofozni a program képét.

És akkor már frissítették a Compressort:

Valamint a Motiont is:

Délután neki is állok vágni a programmal és ha valami feltűnőt látok, jelzem. Az időnként előtörő gyűlölethullám ellenére eddig is nagyon szerettem az FCPX-et (főleg Airen), de az új funkciók csak tovább javították a használhatóságot.