Nemrég megjelent egy érdekes, ingyenes app az AppStore-ban. A Magisto névre keresztelt program másik neve ez lehetne: Videóvágó a Népnek. Baromira leegyszerűsíti ugyanis a dolgokat, kijelöljük, milyen videókat akarunk összevágni, milyen zenét akarunk alatta hallani (előre felkínált lehetőségek közül lehet választani), és kész. A többit az app elvégzi: feltölti a videókat a szerverre, ott nekiesnek a feldolgozó algoritmusok, ritmusra képet váltanak, átvezetéseket tesznek a végső változatba, nagyítanak, kicsinyítenek meg minden.

Random kiválasztottam a zenés (meg egy kaleidoszkópos, illetve egy egeres) videóimat az iPhone-ról, néhány perc alatt ez a lebutított valami jött ki, amit aztán onnan helyből feltettem Youtube-ra:

Nem is rossz. Akinek nincsenek nagy elképzelései a videói megvágásával kapcsolatban, vagy csak gyorsan össze akar ütni egy szülinapi mozit a legjobb pillanatokból, amit emailben elküldhet, több órás klikkelgetés, fejvakarás nélkül megteheti. A végeredmény nem lesz hibátlan, de sokkal jobb, mint a nyers felvételek összessége.