Egyre több jele van annak, hogy az Apple rövidesen betör a tévék piacára. Most a USA Today jelentette hiteles forrásokra hivatkozva, hogy a vállalat főtervezőjének, a nemrég lovaggá ütött Jonathan Ive-nak az irodájában egy vékony, jelzés nélküli 50 colos tévé pihen. Az állítólag LCD-alapú készülékbe wifit integráltak, ami egyébként természetes: ha az Apple többet tervez egy sima tévénél, akkor a vezetéknélküli kapcsolat kihagyhatatlan.

Sok részlet nem derül ki a hírből. Sem a képernyő pontos mérete, sem az, hogy milyen funkciókra képes a tévé, de még az sem, hogy mikor, mennyiért tervezi piacra dobni azt az Apple. A forrás szerint azonban biztosra vehető, hogy a 42 col alatti piacra nem tervez betörni a kaliforniai cég, ami alapján a korábbi, 32 colos Apple TV-kről szóló pletykák alaptalannak tűnnek.

A készülék mögött álló szolgáltatáshalmaz, ami alapvetően a siker kulcsa lehet, még kérdésesebb. A források szerint az Apple a tévénézési szokásokat is megreformálná tökéletesen testre szabható csatornákkal, a műsort a felhasználó úgy állítaná össze magának, ahogy böngészés közben a meglátogatni kívánt weboldalakat váltogatja.

Ezt a felvetést azonban a szolgáltatók visszautasították, és ugyanúgy lepattant róluk az Apple, mint amikor tavaly augusztusban a csatornák visszavonták a 99 centes sorozatbérlési lehetőséget az iTunestól.