Egyre nehezebb hozzájutni az Apple csúcsgépéhez, a szállítási idő 1-3 hétre nőtt. Lehetséges persze, hogy a pletykáknak megfelelően teljesen leálltak a a gyártással, kiárulják a készleteket, aztán búcsúznak a típustól, de szerintem sokkal inkább arról van szó, amiről már annyit írtam a blogon.

Ezek szerint nem azért maradt el a Pro frissítése, mert a géptípust ki akarja nyírni az Apple, hanem mert nem jelent meg olyan új hardver a piacon, ami gyorsabb lett volna a jelenleginél. Az Intel azonban 2012. első negyedévében piacra dobja a Sandy Bridge-technológia szerververzióját, ami az első komolyabb update a jelenlegi Pro-generáció megszületése óta, az Apple meg valószínűleg pont erre várt.

Ebben az értelmezésben a szállítási idő növekedése nem a gépcsalád halálát, hanem pont annak újjászületését vetíti elő: nemsokára jönnek a bivalyerős Prók, már csak ki kell futtatni a jelenlegi szériát, amit a szállítási idő megnyúlása alapján egy ideje már nem is nagyon gyártanak.

Az utoljára 2010. júliusában frissült gépcsaládba a 12 magos csipek helyére 16 magosok kerülhetnek, az órajel tovább emelkedhet és várhatóan komoly átalakulás vár a grafikus gyorsítóra is.