Akinek van Apple TV-je meg egy iPadje, biztos eljátszott már a mirroringgal, azzal a funkcióval, ami a tablet képét a tévére varázsolja. A funkció működik, de nem elég jól, hiszen a felbontás és a minőség a wireless kapcsolatnak hála kissé gyászos, játékoknál meg zavaró, hogy a tévés kép pár tizedmásodperccel le van maradva a tableteshez képest.

Néhány fejlesztő viszont addig hekkelte az Apple TV-t a 9to5Mac szerint, amíg minden egyéb iOS-eszköz közreműködése nélkül meg tudta jeleníteni az App Store-os alkalmazásokat rajta.

Az egész alapja az Apple TV hardvere, ami megegyezik az első iPadével és az iPhone 4-ével, elvileg tehát tökéletesen alkalmas az App Store-os programok közvetlen futtatására. Ezt a funkciót azonban nem engedélyezte az Apple, ezért van szükség az iPad vagy az iPhone közbeiktatására.

Steven Troughton-Smith és TheMudKip viszont addig hekkelték a rendszert, amíg az képes nem lettlett ezeknek a programoknak a natív, 720p-s megjelenítésére. Ha megnézitek a videót, kiderül, hogy ez miért olyan fontos: az Apple TV, illetve rajta keresztül a tévé olyan okos lett ettől, amilyenről korábban álmodni sem mertünk, egy vezetéknélküli billentyűzettel és egy magic trackpaddel kiegészítve igazi birodalmi irányítópultot rendezhetünk be a kanapénkon ülve.

Arról nem is beszélve, hogy ha egy kis reszelés után az iPad 2-re optimalizált játékok is felbukkannak majd a rendszeren (ehhez persze új, erősebb hardverrel szerelt Apple TV-re is szükség lenne), akkor már az Xbox 360 és a PS3 közvetlen ellenfele lenne az Apple TV. Hiszen remek grafikájú programok futnának a nagyképernyőn. Az Infinity Blade II persze nem egy Rage, de könnyű belelátni a lehetőséget egy ilyen fejlesztésbe.

Persze az egésznek csak akkor lesz súlya, ha az Apple is odaáll a kezdeményezés mögé, de ahogy Troughton-Smith is írta, könnyen lehet, hogy megtörténik ugyanaz, mint a zárt rendszerű első iPhone-nál, amire kezdetben csak néhány hekker írt külső programokat, aztán az iPhone 3G-vel megnyílt az App Store, és maga a gyártó kezdte el kínálni az alkalmazásokat.