almalé és kungfu Rólunk

Utazó iPhone: Madonna di Campiglio

Olaszországba ette a fene Utazónkat, akinek annak ellenére szottyant kedve a síeléshez, hogy a kézikönyve szerint 0 fok alatt nem működik, és a finnek emiatt elindítottak egy reklamálási lavinát is a héten. Magyarországon szerencsére használható mínusz tíz fok alatt is, szintúgy a hólepte olasz hegyekben, ahonnan a következő telefonkínzó felvétel érkezett a kalandorról szerkesztőségünkbe:

Madonna di Campiglio a hely neve. A kamerám bekapcsolva maradt a fejemen, és este láttam az iPhone-t, amikor visszaneztuk baratokkal, gondoltam megosztom veletek.

Vagyis az Utazó most nem a beküldővel, Attilával érkezett a helyszínre, hanem véletlenül kapták lencsevégre. Van egy olyan érzésem, hogy meg akar szabadulni tőlünk a kis riherongy, de nem menekül, utolérjük mindenhol.



Ma még olcsóbb az iPad Magyarországon

Tegnap a Libri sokkolt minket a 100 ezer forint alatti iPaddel, ma erre még rádobnak egy lapáttal. A Macveszem.com oldal promotálja magát egy hatalamas akcióval, aki ma 13 és 14 óra között adja le a rendelését egy iPadre, az alábbi árakkal számolhat:

iPad WiFi 16 GB – 89.990 Ft
iPad WiFi 32 GB – 119.990 Ft
iPad WiFi 64 GB – 139.990 Ft

iPad WiFi + 3G 16 GB – 129.990 Ft
iPad WiFi + 3G 32 GB – 149.990 Ft
iPad WiFi + 3G 64 GB – 169.990 Ft

A dolog szépséghibája, hogy amikor a hír tegnap felbukkant, máris lehalt a bolt szervere. Nem hinném, hogy nem történik meg ez ma délután is. Mindenesetre kitartást a nyákoknak.



Steve Jobs kirobbanthatja a harmadik világháborút

Nem biztos, hogy megteszi, de megteheti. Csak egy rövid mondatot kell elmondania: úgy döntöttünk, hogy csak hármat készítünk belőle.

Andrásnak köszi a tippet.



iPad 100 ezer forint alatt Magyarországon

Magyarországon kapható a világ legolcsóbb iPadje, a Libri 100 ezer forint alatt, 99.990 forintért árulja az Apple táblagépét. Ez középárfolyamon számolva kábé annyi, mintha az Egyesült Államokban vásárolnánk a készülékből, és nem fizetnénk forgalmi adót.

Máshol is leárazták az iPad-készleteket, mivel hamarosan érkezik a második generációs készülék (akár jövő héten bemutathatják), de ekkora áresést senki sem engedett meg magának.

A Libri tavaly novemberben kezdte árulni az iPadet, a legkisebb modellt 169 ezer forintért, viszont mivel nem sokkal a hivatalos hazai debütálás előtt jöttek ki a nagy hírrel, a 148 ezer forintos APR-árak mellett nem voltak már versenyképesek. A tornyokban ottmaradt készülékeket viszont most biztosan gyorsan kiszórják.

Akinek kell, az szerintem gyorsan lépjen.

update: gyorsan el is fogyott a legolcsóbb modell, meg majdnem mindegyik, egyedül a 16 gigabájtos 3G-s modellből maradt, 150 ezerért.



Okosabb lett az iPad App Store

Frissítették a tablet online boltját, egy tök szimpatikus újítás bukkant fel: a keresésszűrés. Biztos belátták, hogy túl sok van már a jóból, a több ezer alkalmazás között nehéz megtalálni azt, amelyikre szükségünk van, vagy amelyik legalább az adatforgalmat megéri. Na de: mostantól végre szűrhetünk keresés közben, kategóriára, megjelenési dátumra, felhasználói értékelésre, árra és eszközre, hogy csak a legújabb, legjobb, legolcsóbb programokat listázza a program, ha épp az kell.

Hasznos, ideje volt.




süti beállítások módosítása