A legújabb pletykák szerint az Apple jövő héten tart egy nagyszabású iOS Eventet, amin az iOS 4.3 mellett az új iPadet is bemutatják.

Utóbbiról természetesen nem tudni semmi biztosat, de azokat most csokorba szedem. Néhány napja a 9to5Mac beszerzett Kínából egy kijelzőt, ami a feladók szerint az új iPad LCD-je. Méretben csaknem megegyezik, 10 grammal könnyebb, és egy milliméterrel vékonyabb, mint az elődje, Jony Ive-nak tehát ennyi mozgástere van az előlapnál.

A kijelző felbontására is voltak egyébként találgatások, az szinte biztos, hogy az iPhone-ból ismert Retina ppi-t itt nem fogják alkalmazni, még az is lehet, hogy marad a mostani 1024-szer 768, 132 ppi-vel. Csak épp antiglare lenne, hogy könnyebb legyen rajta olvasni.

A processzor szinte biztosan kétmagos lesz, az egyik iskola a Cortex A8, a másik az 1.2 gigahertzes Cortex-A9 processzor átdolgozását várja Apple A5 néven, és amit most láthatunk, valószínűleg az lesz majd az iPhone 5-ben is.

Grafikus magnak a POWERVR SGX543 GPU-ra számítanak, ami támogatja az OpenCL-t, vagyis a GPU részt vehet nemgrafikai számításokban is, ezzel tehermentesítve a processzort.

Állítólag 512 megabájt memória lenne benne (ami ugyan kétszer annyi, mint a mostani, és pont annyi, mint az iPhone 4-ben, viszont abban is elférne még több), és 1066 megahertzen ketyegne.

Elő- és hátlapi kamerát is várunk az iOS 4.3-ban talált alkalmazások alapján, valamint giroszkópot és MiniDisplay Portot.