almalé és kungfu Rólunk

Az AppStore sikerére hajt a Mac App Store

Amikor bejelentették a Mac App Store-t, semmilyen szempontból nem számítottunk az AppStore sikerének megközelítésére, több fejlesztőt is megkérdeztünk itt az Appleblogon, akik ugyanezen a véleményen voltak. A Mac App Store esetében ugyanis nincs szó sem unikális hozzárendelt eszközről, sem kizárólagos használatról.

Egy az Apple számára eléggé fontos szempont szerint vizsgálva azonban már most, két hónappal a nyitás után megközelítette a Mac App Store az iOS onine üzletét, vagy annak egy részét: a Mac OS X boltjában a legkelendőbb 300 app februári bevétele elérte a top 300 iPad-alkalmazás forgalmának felét a Distimo elemző cég szerint.

Persze sokkal több alkalmazást töltenek le iPadre és iPhone-ra, de míg a Mac App Store top 300 programjának átlagos ára 11,21 dollár, addig az iPhone-appok ára ennek hetede, az iPad-ra pedig harmadennyiért lehet letölteni a legkeresettebb alkalmazások közül. Ráadásul a Mac App Store-ban a többi online üzlethez mérten kicsi az ingyenes appok aránya, mindössze 12 százalék (iPhone-ra ugyanez például 35 százalék).

A Maces boltban 2225 alkalmazást lehet letölteni (iPadre 8099-et), ennek 29 százaléka játék a felmérés szerint.



Két-három hétig tudja biztosítani az iPad gyártását az Apple

Szó volt már róla, hogy a Japánban kialakult helyzet - a többi vállalattal együtt - az Apple-re is hatással van, hiszen az iPad 2 öt alkatrésze is ottani gyárakban készül. A flash memóriát, a DRAM-ot, az iránytűt, az érintőképernyő üvegét és a rendszerakksit is a szigetországban készítik. Gene Munster elemző szerint azonban az Apple kevésbé érzékeny a hardverbeszállítók gyárait ért kárra, mert nagyobb raktárkészletet halmozott fel, mint más cégek.

 

Most az is kiderült, hogy mekkora ez a készlet: állítólag 2-3 hétig folytatódhat zavartalanul az iPad 2 gyártása. A DigiTimes névtelen forrásra hivatkozik a Foxconn gyáraiból, állítólag ennyit tud várni az Apple arra, hogy újra megkezdődjön a gyártás a japán gyárakban. A cupertinóiak természetesen másodlagos beszállítók után kutatnak bőszen.



Utazó iPhone: szteroidkúra

Utazónk szteroidkúrán van. Na. Megesik.

Péterrel együtt a Dolomitokba utaztak, ahol le is fényképeztette hatalmasra duzzadt testét, amint az Alpoknak mutatja izmait.

A napokban külföldre utaztam, mégpedig síelni egy gyönyörű helyre, a Dolomitokba. Nagyon sok fotót csinálunk mindig immáron 4 éve, de most jött az az ötletem hogy mi lenne ha én is csinálnék egy utazó iPhone-os képet...a gond csak az volt, hogy iPhone-om még nincs, de van egy iPadem.



Imádják az iPhone 4-et

A premier előtt mindenki azt mondta a kiszivárgott fotó alapján, hogy a mobil rusnya, aztán volt itt antennagate, gyorsan merülő akkumulátor, összességében mégis odavannak az emberek az Apple mobiljáért. Ráadásul az összesért: a J. D. Power 2011-es felmérése nyilván elsősorban a 4-es verzióra vonatkozik, de ha a korábbi modelleket gyűlölnék az emberek, az alaposan lehúzná a pontszámot.

Ezzel szemben az van, hogy az iPhone toronymagasan kiemelkedik a mezőnyből, a második és harmadik helyezett az iparági átlagot hozva lemaradva következik az egyszemélyes élbolytól, az Apple mobiljától.

Egyébként szép kis lépcsőzetes elrendezés rajzolódik ki, élen ugye az iPhone, utána nagy ugrással következik a népszerűségét az Androidnak köszönhető Motorola és HTC, aztán újabb nagy ugrás, és jön fej-fej mellett a többi: a Palm, a Nokia a Samsung és a RIM.

Az Apple egyébként gyengült egy keveset tavaly óta, akkor 800 ponttal állt az élen, míg most 795-tel kellett beérnie. A végeredménybe 30 százalékban számított bele a használat minősége, 30 százalékkal a külső kialakítás, 20 százalékkal a funkciók és 20 százalékkal az akkukapacitás.

Aki el szeretne veszni a részletekben, az itt megteheti.



Csökkentette az akkuidőt az iOS 4.3

Mindenki kitörő örömmel telepítette az Apple mobileszközeinek új operációs rendszerét, de azóta sokaknak az arcára ráfagyott a mosoly: hiába kaptunk fejlettebb AirPlayt, gyorsabb Safarit, iTunes Homes Sharinget, ha közben sokkal gyorsabban merül az akkumulátor, mint korábban. Mert a jelek szerint ez a helyzet, a többség drasztikusan kisebb üzemidőre panaszkodik, átlagosan 15-20 százalékos csökkenés mellett.

Ez még az olyan digitális tevéknél is probléma, mint az iPad, de azt még kibírja valahogy az ember, ha tíz óráról nyolcra esik vissza az üzemidő. Na de az iPhone-nál, ami rendeltetésszerű használat mellett reggeltől estig is alig bírja ki, a húsz százalékos csökkenés már azt jelentheti, hogy lemerül a mobil, mielőtt még hazaérnénk az iskolából, munkahelyről a Szent Töltőhöz. 

Egyelőre nem lehet tudni, mi van a csökkenés hátterében, talán egy hiba, talán a gyorsabb Safari mögött álló motor, ami jobban pörgeti a processzort, esetleg az új Ping push notification.

Akárhogy is, írjátok be, hogy tapasztaltatok-e hasonlót. 




süti beállítások módosítása