A Glassdoor idén is elkészítette a Best Places to Work listáját, vagyis azokat az egyesült államokbeli munkahelyeket, ahol a munkavállalók leginkább szeretnek dolgozni. Ehhez magukat a dolgozókat kérték meg, értékeljék a munkahelyüket karrierlehetőség, fizetés, a morál, a vezetés és más szempontok szerint.

Az Apple nagyot ugrott előre, a tavalyi 20. (és a tavalyelőtti 22.) helyről a 10-re. 3.9 pontot szereztek, amivel épp csak lecsúsztak a "nagyon elégedett" megítélésről úgy nagy általánosságban.

De még érdekesebb dolgokat látunk, ha rákattintunk az Apple nevére. Itt kiderül, hogy 210 szavazat alapján alakították ki a végeredményt, és hogy nem Tim Cookon múlt, 96 százalékos elégedettséget ért el a jelenlegi vezető. A cég előnyeit és hátrányai pedig részletesen is elolvashatjuk az egyes dolgozók tollából. Vannak itt bolti eladók és magasabb beosztású emberek, jelenlegi és volt munkatársak, 5-ös és 2-es jegyek.

Egy volt eladó arról panaszkodik, hogy az új munkatársak többet keresnek, mint akik régen ott dolgoznak. Ezt pedig nem hozhatják szóba a főnöknél, mert tilos megbeszélni egymással a fizetést. Általában az előnyök között említik, hogy a munka érdekes, olyan tudást szereznek meg, amit máshol nem tudnak. A hátrányként a sok munka, a stressz, és a megfelelő kommunikáció hiánya lett megemlítve. De sokan vannak, akik egyáltalán nem említenek hátrányt, csak áradoznak, hogy milyen jó is nekik.