Nem nagyon szoktunk projektorokat tesztelni, de egyrészt most nagy közös akcióban vagyunk az Epsonnal, ugye a jövő szombati, elképesztően izgalmasnak ígérkező, Budapesten, feladványokon és spéci hamburgereken átívelő nyereményjátékra gondolok, amire jelentkezzen, aki még nem tette.

Másrészt meg az új projektoruk mindenképp speciális abból a szempontból, hogy kimondottan iOS-eszközökhöz lett tervezve, amennyiben van egy dokkoló az iPhone-oknak, iPod touch-oknak és iPadeknek, és az azokon tárolt tartalmakat távirányítóval is el lehet érni.

A slideshow-hoz ugyan be kell avatkozni az iOS-készülékeken is, ha viszont csak filmet néznénk, vagy zenét hallgatnánk, elég dokkolni a cuccot, és onnantól kezdve a távirányítóval abuzálhatjuk. Az összes médiával kapcsolatban fontos megemlíteni, hogy a projektorban hangszóró is van, jobb, mint számos tévében és sokkal jobb, mint mondjuk az iPhone-ban (hiszen vagy háromszor akkora, mint az egész telefon), szóval simán használható.

A képminőség jó, kicsivel több fényerőt talán el tudnék képzelni, de félhomályos szobában már élvezhető, teljes sötétség mellett meg bőven elég. Csak azzal érdemes vigyázni, hogy egy iPhone-ra butított fotó például meg elég pixeles tud lenni, ha 150 colra vetítjük.

Problémát talán még az jelenthet, hogy ha plafonra van szerelve az eszköz, akkor iPhone-t csak nehezen, iPadet meg egyáltalán nem lehet beleerőszakolni, hiszen nem fér oda. Más esetekben viszont, főleg, ha az embernek nincs Apple TV-je, amin keresztül wireless is lehet küldeni tartalmakat az iOS-eszközeinkről a projektorra, érdemes lehet elgondolkozni azon, hogy következő projektornak ilyet vásároljatok kábé 200 ezer forintért,, ha épp projektorvásárlásban vagytok.

És akkor ugyanez videóban: