Lassan minden az Intel új processzoráról, az Ivy Bridge-ről szól, ami 2012 második negyedévében váltja az idén bemutatott, és a legtöbb Macben megtalálható Sandy Bridge generációt. Az új csip gyártástechnológiája fejlettebb, 32 nanométer helyett 22 nanométerrel gyártják, aminek hála gyorsabb lesz a processzor és a grafikus gyorsító, miközben a fogyasztás csökken.

A második negyedévben érkező Ivy Bridge-ről azonban már kiszivárgott egy grafikon, amit az Intel küldött ki a partnereknek, és amiből kiderül, hogy komoly erősödés várható, akárhogy vizsgáljuk azt a 3DMarkVantage segítségével.

A gyorsulás 1,17-2,99-szeres, jól láthatóan attól függ az elmozdulás, hogy melyik összetevőt nézzük. Rendszerszinten óriási lesz a változás még úgy is, hogy az új 3,4 gigahertzes Core i7-es processzormag csak húsz százalékkal gyorsabb a jelenleginél. Persze az is szép eredmény.

Igazi előrelépést azonban az Intel HD 4000-es jelent a mostani Intel HD 2000-esekhez képest, amik egyébként a MacBook Airekben és a 13-as Prókban dolgoznak. Ez azért nagyon fontos, mert a kisebb gépekben szinte biztos, hogy marad az Intel processzorba integrált grafikusgyorsítója, a 2-3-szoros gyorsulást tehát azonnal meg fogjuk érezni. Ha a grafikonok nem hazudnak, és az Intel tényleg ennyit lépett előre ezen a téren, akkor lassan simán versenyképes lesz az Nvidia és az Ati alaplapra integrált csipjeivel.