Egy interjúban Julian Assange, a WikiLeaks alapítója különös összeesküvésre hívta fel a figyelmet. Állítása szerint az állampolgárokat a különféle kormányok megfigyelik, és erre az iTunes-t használják. Az iTunes-ban ugyanis szerinte van egy hiba, és ezt a hibát használják ki a megfigyelő cégek.

Azt mondta, dokumentumok kerültek a birtokába, amik ezt bizonyítják. Az interjú során bizonyítékot nem mutatott be, a "hiba" helyét nem fedte fel.

Tovább ment, megkérdezte a teremben ülőktől, ki használ iPhone-t vagy BlackBerryt, és ki használ Gmailt. "Ti mind megszívtátok" - mondta az egybegyűlteknek. "Az igazság az, hogy a hírszerzők épp most adják el világszerte az országoknak a megfigyelő rendszereket ezekre a termékekre."

Szóba került a hogyan is, de nem kerültünk sokkal közelebb a megfejtéshez: "Trójait terjesztenek, így ha egy weboldalra kerülsz, vagy valaki küld neked egy emailt, akkor bumm, megfertőzi a telefonodat egy trójaival, és felveszik, amit mondasz a szobában, még akkor is, amikor a telefon nem tűnik aktívnak".

Ez esetben én erősen aggódom, hogy a hónap végén túl fogom lépni a mobilinternet-keretemet.

Nagyon várom, hogy a WikiLeaks bemutassa azokat a dokumentumokat, amik megértetik velem: mi az az iTunes-okon, böngészőkön, operációs rendszereken és levelezőkön átívelő, univerzális hiba, amit senki nem vett észre, hogyan teszi lehetővé a megfigyelésünket.