Sokszor kérdeztétek már a blogon, hogy mégis hogyan működik a gyakorlatban a Microsoft mobilrendszere. Oké, hogy vannak róla screenshotok, de milyen az, amikor egy mobilon nyomkodja az ember?

A Microsoftnak hála most mindenki választ kaphat a kérdésre. A redmondi cég ugyanis létrehozta az operációs rendszer html5-ös verzióját, amit ezen a linken lehet elérni iPhone-ról. Miután az oldal betöltődik, úgy néz majd ki, mintha Windows Phone futna a készülékeden. Tudsz mászkálni a menüben, megy a görgetés, a húzás, számos funkció, és a menük körülbelül felét is feltöltötték tartalommal.

Mivel az oldal nem fér hozzá a készüléked memóriájához, nem a saját adataiddal, ismerőseiddel lesz tele a rendszer, hanem előre beállított modellbarátokkal és modellanyukákkal, de arra tökéletesen alkalmas a cucc, hogy helyettesítse az öt-tíz perces bemutatótermi próbákat.

Zseniális húzás a Microsofttól, ötletes, kényelmes, hatékony.

Nekem csak egy dolog hiányzik belőle, a Windows Phone-ok legmenőbb része, amit tegnap mutatott nekem Editke: arra az alkalmazásra gondolok, amiben Arnold Schwarzenegger legmenőbb filmes mondatait gyűjtötték össze (Schwarzenegger Soundboard). Képzeld már el, ahogy távozol egy boltból, és közben lejátszod, hogy:

I'll be back