Az utóbbi egy-két hónapban próbáltunk csak a komolyabban vehető pletykákkal foglalkozni, de a naptárra nézve akár hihetőnek is tűnhet a DigiTimes iparági pletykája, ami szerint a Samsung és a Sharp már meg is kezdte az újgenerációs tabletek kijelzőjének a szállítását. Méghozzá: októberben!

Az ügy hátterében az állhat, hogy az iPad 3 állítólag 2048x1536 pixeles kijelzőt kap, ami egy elég spéci felbontás, nem jellemző, hogy egy tízcolos tabletbe ennyi pixelt varázsoljanak. Ami meg új, annak szükségszerűen drága és problémás a gyártása, ha tehát tavasszal úgy akarják bemutatni a tabletet, hogy rögtön világpremiert is tartanak, amihez többmilliós készlet kell, akkor nem lehet elég korán elkezdeni a problémás LCD-k tömeggyártását.

Mindenesetre az iPad 2 kezdő darabszáma 4-5 millió körül volt, és ennél kevesebbel az iPad 3-at sem érdemes elkezdeni árulni. A kijelző egyébként vélhetően az új tablet legnagyobb dobása lesz, a teljesítményen nem érdemes olyan sokat dolgozni, mert még az első iPad felhasználói élménye, sebességérzete is bőven versenyképes a legújabb androidos konkurensekével.

A kijelzőben viszont, ahogy az iPhone 4-nél is történt, lenne hova előrelépni.