Az Apple már szétküldte az iOS 5.0.1-es bétáját a fejlesztőknek, most viszont néhány végfelhasználónak is felajánlotta a tesztelés lehetőségét. Egészen pontosan azoknak, akik drámaian alacsony akku-időre panaszkodtak az új szoftver telepítése, vagy az új iPhone vásárlása után.

Az Apple felhívja a programban részvevők figyelmét arra, hogy az eszközt a telepítés után nem lehet 5.0-és iOS-re downgrade-elni, viszont simán fel tudják majd rakni az 5.0.1-es szoftver végleges verzióját, amikor az majd néhány héten belül befut. Legjobban azok az akkuproblémások járnak, akik Ausztráliában élnek, a frissítés ugyanis javítja a Siri akcentuskezelési problémáit is.

Hogy teljes legyen a kép: az Apple Store-ok alkalmazottai kaptak egy memót a központból, ami az elégedetlen vevők tájékoztatásáról ír.

Ebben arra hívják fel a figyelmet, hogy ha valaki akkuproblémával érkezik, a dolgozó először azt ellenőrizze, nincs-e hardveres probléma. Ha ez kizárható, mondják el a vevőnek, hogy a gyártó megtalálta az iOS 5-ben a hibát, és néhány héten belül szoftveresen orvosolja azt.