Ha van város a Földön, ami az írásos emlékek szerint a legjelentősebb forgalmat bonyolította le, akkor az biztosan Jeruzsálem. Bizonyos meggyőződések szerint Isten az itteni porból teremtette Ádámot, az első embert, itt ölte meg Káin Ábelt, és itt akarta feláldozni Ábrahám Izsákot. Ide várják a Messiás eljövetelét. Mohamed próféta innen emelkedett fel a mennybe. Jézusnak itt szolgálták fel az utolsó vacsorát, itt kínozták meg és temették el. II. András szentföldi hadjárata után felvette a Jeruzsálem királya címet, amit 1918-ig minden magyar király viselt utána. Szóval elég erős a magyar kötődés is.

Na, hát itt (és Izrael más részein:) járt Utazónk, Ete zsebében, a világ vallásos részének egyik legfontosabb központjában.

Sokat utazom külföldre, de eddig valahogy mindig elfelejtettem küldeni ebbe a rovatba, leginkább azért, mert nincs mivel lefotózni az iPhone-t. De most kölcsönkértem egy haverom Nokiáját, és sikerült lőni néhány egészen használható képet. A helyszín adott, az iPhone a Szentföldet látogatta meg, azon belül is a képeken Tel-Aviv egyes részei láthatóak.