Az Intel a közelmúltban jelentette be azokat a processzorokat, amik belekerülhetnek a Mac Prók frissített verzióiba, de az Appleinsider szerint könnyen lehet, hogy erre már nem kerül sor: a lap úgy tudja, hogy az Apple-nél a gépcsalád kivégzésén gondolkoznak.

Az ok a piac mérete: alig néhányan vesznek a nagy asztali Macből, éppen ezért nehéz rajta sokat keresni, és nem nagyon éri meg a sok fejlesztési költség. Arról nem is beszélve, hogy a kisebb Mac Prókkal simán pariban vannak a legnagyobb iMacek. Valószínűleg az Apple terve is valami ilyesmi lehet: a gépcsalád vásárlóinak egy részét az új és folyton frissülő iMacekkel akarják lekenyerezni, azokról meg, akiknek még több teljesítmény kell, egyszerűen lemondanak.

Állítólag a Thunderbolt megjelenése a gyengébb gépekben egy elég komoly lépés volt ebbe az irányba: az Apple-nél úgy gondolják, hogy a nagy sávszélességű csatlakozó kiválthatja valamelyest a Mac Pro flexibilitását, hiszen most már az iMacre is többféle, nagy teljesítményű eszközt lehet rákötni.

A lap úgy tudja, hogy már május óta érlelik a Pro kinyírásának tervét. Ha nem jelenik meg 2012. első negyedévében egy új gép a nemrég bejelentett Intel processzorokkal, akkor valószínűnek tűnik, hogy már nem is nagyon lesz új Mac Pro.