Azt tudtuk ugyan, hogy a szolgáltatásnak netre van szüksége az életben maradáshoz, de mostanáig fogalmunk sem volt arról, hogy mekkora adatforgalommal jár a HAL 9000 modernkori megfelelője (és itt álljunk meg egy pillanatra: Arthur C. Clarke a hatvanas években már úgy gondolta, hogy 2001-re az emberiség az űrben mindenfele utazgató faj lesz, a számítógépek meg simán megértik az utasításainkat. Ehhez képest a Holdnál messzebb azóta sem jutottunk, de hatalmas számítógép helyett már egy tenyérnyi mobil is elég a beszélgetéshez - más irányt vett a fejlődés).

Akárhogy is, az Ars Technica alapos tesztnek vetette alá az iPhone-t, és több mobilszolgáltató hálózatán is kipróbálta, hány megabájtban mérhető az intelligencia. Kiderült, hogy nagyon kevésben: a Siri jellemzően 23 és 187 kilobájt közti adatforgalmat generált, átlagosan 63 kilobájtba került egy kérdés megválaszolása.

A lap gyorsan ki is számolta, hogy mivel jár ez egy hónapnyi faggatás után: napi két-három kérdéssel átlagosan 4,5 megabájtot használunk el havonta. Még 4-6 kérdéssel is beleférünk tíz megabájtba. És ha valaki annyira bizonytalan, hogy naponta tízszer is kifaggatja a mobilját, 20 megabájtnál többel annak sem kell számolnia.

Ez viszont még a leggyíkabb hazai iPhone-előfizetésekbe is simán belefér, szóval aki akar, Siri-zzel nyugodtan.