Ahogy arra számítani lehetett, ha vannak filmek, akkor van értelme Apple TV-t is forgalmazni, márpedig tegnap óta ott virít a Films-felirat a magyar iTunes-ban. Ma meg is kaptuk a kölcsönzést és filmnézést leegyszerűsítő lejátszót.

A kütyü már megrendelhető a webshopból, ára 32 ezer forint, és a netre meg a tévére csatlakoztatva elképesztően leegyszerűsíti a filmváráslást. Az Apple TV egyébként tavaly ősz óta nem frissült, még mindig az iPad és az iPhone 4 processzora, az A4-es van benne, ennek megfelelően nem is alkalmas az 1080p-s filmek lejátszására, 720p-nél megáll. Viszont az iTunes Store-ban, és a számítógépünk iTunes-ában elérhető filmeken kívül YouTube és Vimeo-videókat is nézhetünk rajta, ugyanez igaz a fotóinkra és a zenéinkre, amiket az iCloudon keresztül is elérhetünk.

Bónuszok: a készüléket irányíthatjuk iPhone-nal és iPaddel is, ráadásul az AirPlay-nek hála arra is alkalmas, hogy az iOS-eszközökön megjelenő képet egyenesen a nagy képernyőre küldjük.

Teljesen jó cucc tehát mindenképp barátságos árral, bár frissítésre érett hardverrel és full hd nélkül. Mindenesetre welcome!