Már az iPad 2 előtt arról lehetett olvasni, hogy jelentősen nőni fog a tablet LCD-paneljének felbontása, aztán ebből nem lett semmi. Pedig a hardver más most is elég erős ahhoz, hogy több pixellel dolgozzon, mint amennyit az első iPad tudott megjeleníteni, a technológia azonban még nem volt elég érett egy nagyobb felbontású panelhez.

A Cnet szerint azonban a harmadik iPadbe már 2048x1536 pixeles LCD kerülHET. Egyrészt nem valami hamar: bár az LG és a Samsung készen áll arra, hogy nagy tételben kezdje gyártani a paneleket, viszont legkorábban novemberben indulhat be a tömeggyártás. Ez azt jelenti, hogy ha minden jól megy, jövő tavaszig akkor sem lehet számítani az új tabletre, igaz, az Apple termékfrissítését ismerve április előtt senki nem is várta az iPad 3-at.

Viszont simán lehetnek gondok a gyártással: csak akkor indulnak be novemberben a gyártósorok, ha minden rendben megy, de egyrészt néhány nem várt körülmény megzavarhatja a folyamatot, másrészt akkora tételben, amekkorában az Apple-nek lenne szüksége a panelekre, nehéz teljesíteni a megrendeléseket.

Mindenesetre a PPI 132-ről 264-re nőne az új kijelzővel, lényegében négyszer annyi képpontot látnánk, mint most. Már ha igazak a pletykák.