Sokféleképpen lehet mérni egy rendszer sikerességét. Nézhetjük azt, hogy melyik a legnagyobb piaci részesedéssel bíró platform, ez esetben már egy ideje az Android vezet, nyomasztó fölénnyel, már ha mobilokról van szó. Tableteknél még az iOS az első.

Nézhetjük a készülékek piaci részesedését is, egy-egy modellét, ha így teszünk, az aktuális iPhone és iPad előnye jelentős az Android mögött álló gyártók bármelyikével szemben.

És ott a netes forgalom, ami az eszközök kihasználtságára utal, és némiképp történelmi távlatba helyezi a platformokat: nemcsak a legutóbbi hónap eladásait veszi figyelembe, hanem az összes, használatban lévő eszköz forgalmát.

Ezek alapján az iOS még mindig toronymagasan az első. A növekedés egyébként közel folyamatos, idén januárban ugyan volt egy csúnya visszaesés, de jelenleg ötven százalék fölötti piaci részesedéssel az Apple mobil-tablet-platformja messze leelőzi a 20 százalék alatti JAVA ME-t, vagy az Androidot. Utóbbi egyébként ebben a kategóriában is erősödik, de nem jobban, mint az Apple.